Lapsiperhe huomaa viikonaikana ajan kuluvan lukuisten harrastusten parissa. Jokapäivälle on useita menoja, kyydityksiä jne. Torikahvilassa istuva näkee maailman edessään ja kuulee korvillaan elämän ääniä. Huoneessa istuva näkee seinät ja tavarat.

Olen seurakuntalainen. Meitä ei ole 50 tai 150 vaan lähempänä 100.000. Olemme iso yhteisö. Joidenkin mielestä opillisesti emme ymmärrä oikein. Ideologisesti toisten mielestä olemme väärässä. Pääsiäisen aikaan voi todeta Jeesuksen syntyneen Juutalaisena ja eläneen kokoajan juutalaisena. Hän halusi olla yksi jäsen suuressa yhteisössä.

En tiedä kaikkea, enkä muista mitä kaikkea toimintaa seurakunnassani on. Yritän hahmottaa yhden viikon mahdollisuuksia. Kohtaamisia, evankeliointia vai normaalia elämää?

Minua pyydettiin yksille syntymäpäiville säestämään musiikkia. Meitä on monia ns. muusikoita vapaaehtoisia, jotka olemme seurakunnan käytettävissä. Olen kansalainen ja tapaan heitä..toisia kansalaisia..joka päivä.

Maanantaina voin käydä Ystäväntuvalla, tiistaina juttuparkissa, keskiviikkona diakonian aamussa, torstaina Ystäväntuvalla. Perjantain torikahvilaa odotan jo kovin. On harmillista että en voi olla samaanaikaan kahdessa paikassa. Olisin voinut mennä myös rukouspiiriin, vierailulle palvelikeskukseen tai palvelutaloon. Voisin käydä myös Vienon kammarissa ja kävinkin Toivontuvalla heti Ystäväntuvalta päästyäni.

Pastorit touhuavat Jumalanpalvelusten parissa perjantaina, lauantaina, sunnuntaina..Voikkaalla ja Kuusankoskella maanataina vielä Tuomasmessu. Matteuspassio sunnuntaina. Maanantaina rukous ja musiikki, yhteislauilta myös. Häät, hautajaiset, ristiäiset, syntymäpäivät. Lukuisat lähetyspiirit. Diakoniatyön juttupiirit.

SEN seitsemän riparia. Leirillä tai iltaripari, Isoisia, leiriläisiä, kaikki seurakuntalaisia. Viikolla on myös Kehitysvammaisten kirkko. Nuorten hartaus. Tytöt ja pojat kerhoissaan. Meillä on aikas monta bändiä. On rock party. Leirikeskuksen saunailta. Opiskelijat. Perhetyö. Mielenterveys. Päihteet. Seurakuntamme on laaja. Pitäen sisällään lapsia, vanhoja, hyväosaisia, huono-osaisia. Terveitä ja sairaita. Sairaalapastori, nuorisopastori, diakonissa, kanttori jne. jne.

Olen suomalainen. Olen kirkon jäsen. Haluan olla rinnallakulkija, sillä meitä on paljon ja kaikki tarvitsemme toinen toistamme. Kaikki kaipaamme jonkinlaista hyväksyntää ja rakkautta. Parhaiten se toimii kun annamme ja otamme vastaan. Meillä on iso seurakunta jossa jokainen vaeltaa oma tietään. Luojansa antamaa. Hän siis tietää ja tuntee meidät. Meidän itsemme tähden. ei opin tai idiologian tähden. Armossaan Hän, Luojamme antoi tien itsensä luo. Jeesus Kristus, tie Isän luo Olen onnellinen että saan kuulua seurakuntaan. Olen niin ihminen etten selviäisi Jumalan edessä kuin yksin Jeesuksen hyvyyden tähden. Jumala, tuo savenvalaja. Tekee mieleisiään astioita. Armon varassa siis kuljemme- Elämä on lahja ja ystävät rikkaus. Kiitos että saan olla kanssanne tässä ajassa.