Sanalla voidaan kikkailla monin tavoin. Olen sitä kokeillut itsekin. Raamattu on kuitenkin kirja jossa Jumala puhuu ihmisille. Raamattu on Jumalalle mieleinen ja Hänen siunaamansa. Jumala kertoo itsestään meille ja valottaa hieman Jumalallisuudesta. Suhde ihmisen ja Jumalan välillä on ilmoitettu luotettavimmin juuri Raamatussa. Raamattu on pohja Kristinuskoon. Jumala ilmoittaa itsestään Raamatunkautta. Ennustukset vanhassa testamentissa ovat toteutuneet Kristuksessa. Osa ennustuksista odottaa vielä täyttymystään.

Jumala ilmoittaa olevansa oikeamielinen, vanhurskas. Hän on sallinut vedenpaisumuksen. Sodoman ja Gomoran tuhon jne. Maailma kulkee Jumalan suunnitelman mukaan. Uusi Testamentti kertoo muutoksesta. Uusi aika. Jumala haluaa olla kaikkien Jumala. Jeesus oli maailmaan tulollaan uuden aikakauden alku. Sanoma Jeesuksesta oli Jumalan Sanaa. Jeesus ilmoittaa itsestään neljän evankeliumin kautta. Neljä evankeliumia ovat varsin erilaisia yksityiskohdiltaan. Orjat ovat tuolloin olleet hyväksyttyjä, niin myös orjuuttajat. Siinä ei puhuta meidän ymmärtämästä Rakkaudesta. Jumalan Rakkaus ilmenee Kristuksen sovituksessa. Maailmassa tapahtuu yhä kamaluuksia. On pelkoa, ahdistusta ja surua. Ihmiset elävät vaihtelevan mittaisen elämän. Jumala ilmoittaa Raamatussa, että ihminen on savi valajan kädessä. Osa jaloa käyttöä varten. Jumala on Jumala. Ihminen on vain ihminen. Raamattu kertoo juutalaisten historiasta. Uusitestamentti kertoo Jeesuksen elämästä juutalaisena. mm. Paavalilla oli vielä kristittynäkin pakanalliseksi luonnehdittavia tapoja. Esim. puhe- minä tulin juutalaisen tavan mukaan tuomaan sovintouhria.

Tänäpäivänä raamattu leviää kaikkialle maailmaan. Jumalan suhde ihmiseen leviää. Raamattu on tutkitusti luotettava kirja. Sen vaiheet ja historia ovat säilyneet meidänpäiviin asti. Jumala on sen hyväksi nähnyt.

Tänäpäivänä Raamatun lukeminen on siunaavaa. Pyhä Henki on päässyt kirkastamaan voimaansa usein raamatun kautta. Lieveilmiöitä on ollut kautta historian. Naisia on poltettu noituuden vuoksi. Ristiretkillä on surmattu ihmisiä jopa raamattuun vetoamalla. Raamattua käytetään lyömäaseena, se ei ole oikein. Raamattua ei ole tarkoitettu sellaiseen jossa se sotii itseään vastaan. Jeesus korosti Jumalan selkeyttä. Jeesus itse kertoo sielunviholliselle että Hän voisi käskeä enkelijoukot, mutta Hän vain vaatimattomasti vastasi: - Älä kiusaa Herraa , Jumalaasi. - Herraa Jumalaasi sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan Häntä palvella.

Ei siis tule palvella saarnijia, uskonsuuntia tai sen perustajia. Ei palvella pahaa. - Täynnä Hengen voimaa Jeesus palasi Galileaan. Tuo Henki on Kristuksen omissa. Se on lahja. Ei kaikilla. Nöyryys ja hiljaisuus. Jumalan palvelemista on sairaiden, yksinäisten ja köyhien muistaminen. Jumalan palveleminen ei ole fiilistelyä tai perinnäissääntöjä tai vain kokoontumista tai rukouskokouksia. Jumalan palvominen ja palveleminen ovat kaksi eriasiaa. Jumala on vihastunut ihmiseen jotka vain opettavat, muista aina, muista aina. Hyvyyttä Jumala kaipaa. Tutki raamattua. Suosittelen. Lue mitä siellä lukee. Unohda se mitä perinteet ovat. Lue ammentaen. Hiljaisuus ja nöyrä palvelijan sydän on hyvä lahja.

Älä pelkää.   Jumala tuntee luotunsa. Joka aamu on armo uus.