Pietari kirjoittaa Uudessa Testamentissa 2Piet.3:15 - näin myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. 3:16 samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista...

Paavali ja Pietari molemmat siis kirjoittivat kirjeitä. Tästä mm. Kol. 4:16 Kun tämä kirje on luettu...Paavali on kitrjeissään kertonut sanasta. Hän on puhunut sanaa. Mitä sanaa? Se ei ole mitenkään tämä kirje vaan jotain muuta! Kol. 3:16 Antakaa Kristuksen sanan asua keskuudessanne. Hän ei siis todellakaan sano, että antakaa tämän minun kirjeeni asua keskellänne. Kol 4:3 Rukoilkaa samalla meidänkin puolesta, jotta Jumala avaisi meille oven sanansa julistamiseen. Tässäkään nimenomaan ei puhuta, että Paavali kehoittaa ihmisiä rukoilemaan Jumalaa Paavalin kirjeen julistamiseen. Sana on siis 100 % ollut. Mitä se on ollut josta Pietari sekä Paavali kirjoittavat. Täytyy ymmärtää että se oli jotain muuta. Ei heidän kirjeitään.

1Tes.1:6 Te puolestanne seurasitte meidän esimerkkiämme, niin, itse Herran esimerkkiä ja ankaran ahdingon keskellä otitte sanan vastaan täynnä riemua, jonka Pyhä Henki antoi. Raamatun kirjoituksissa siis puhutaan aina SANASTA. Se on siis ollut ennen näitä kirjeitä!! Mitä se sana on ollut. Paavali kertoo kirjeissään julistaneensa sanaa.

Mitä Jeesus puhuu näistä asioista? Matt. 5:16 Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he  näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaassa. Matt.14:9 Totisesti kaikkialla maailmassa, missä evankeliumin sanoma julistetaan...Luukas 24:49 Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta. Joh. 20:21,22 ...Sanottuaan tämän Hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: Ottakaa Pyhä Henki.  Joh. 1:1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona ja Sana oli Jumala.
 -Pyhä Henki ei liittynyt kasteeseen. Uskoontuloon. Se oli lahja elämän matkalle.

Missän ei kerrota tai ennusteta että Jeesus olisi sanonut: lähetän teille uudet käskyt ja uuset säännöt nimisen kirjan. Ei todellakaan. Jeesus kunnioittaa kirjoituksia, eli vanhaa testamenttia, mutta ei koskaan koroita sitä Jumalan sanaksi!! Hän tuomitsee ehdoitta kirjanoppineet ja fariseukset jotka kyykyttivät ihmisiä kirjoitusten ja niiden sovellutusten alistamiseen. Jeesus oli SANA joka tuli lihaksi ja elämäksi. Paavali ja Pietari kertoivat Jeesuksesta, Isästä Jumalasta. Jeesuksen täyttämästä elämästä. Vapaudesta lain alta. Raamattu itse todistaa kaiken tämän. Miksi siis kristityt puhuvat siitä että Paavalin ja Pietarin kirjeet ovat tuota Jumalan sanaa?

Jeesus puhuu että Hänen omansa loistavat. Hänen omansa ovat valo. Missä se elävä valo näkyy? Seurakuntien saleissa vai näissä kirjanoppineissa joissa ei ole valoa - on vain suurta puhetta, pelottelua. Ei hedelmän hedelmää. Kristus sanoi hedelmistä tunnetaan. Ei ole hedelmiä. On vain oppia opin perään kuinka he ymmärtävät sanaa ja te muut olette vääräuskoisia kun ette seuraa meitä. 

Vaikka Kristus yritti teroittaa ihmisille. Autuaita ovat hiljaiset, nöyrät jne. Missä nämä autuaat ovat? missä?

Jeesus lupasi voiman korkeudesta. Pyhän Hengen oppaaksi. Hän ei koskaan sanonut: lähetän kirjan ja fariseukset, seuratkaa tätä. Vaan inmisten ainut tie Isän luo on ristin tie jonka Jeesus Kristus on avannut. Ei ole muuta tietä vaikka Jeesuksen ennustus on käynyt toteen. Yhä enenevässä määrin kuulee sanomaa -Jeesus on täällä. Tulkaa meidän kokouksiin. Liittykää meihin. Me uskomme sanaan...mihin sanaan? Siihen elävään sanaan, vai mihin?